Bună!

Povestea mea

          Când eram mică visam să lucrez la bancă. Ce vremuri atunci… Aveam în jur de 6-7 ani și bunicul meu mă întreba ce vreau să mă fac când o să fiu mare… credeam că e nevoie să ai mulți bani ca să fii fericit și eram convinsă că dacă o să lucrez la bancă, o să număr teancuri de bani toata ziua și o sa pot cumpăra timpul parinților mei. Ca ei să nu mai muncească niciodată…
          După încă 7 ani, la 14 ani, visam să lucrez în armată, așa că am dat la liceul militar. Înțelesesem eu de la ai mei că secretul unei vieti liniștite este să „ai un loc de muncă asigurat” și că doar cei care lucrează în armată/poliție se pot bucura de un astfel de beneficiu. Lucrurile nu s-au legat pentru mine aici. Și bine a fost, că nu mă potriveam deloc unui astfel de domeniu.
          După încă 7 ani, la 21 de ani, am conștientizat ceea ce știusem de fapt tot timpul, și anume că vreau să fiu iubită, acceptată, importantă, că vreau să îmi trăiesc viața după bunul plac, nu în umbra fricilor, și a convingerilor limitative. Acum știam că vreau să fiu liberă, să îmi iau propriile decizii asumate, să îmi îndeplinesc obiectivele propuse.  Când am decis că eu sunt cea mai importantă persoană din viața mea, am primit claritate, mi-am găsit scopul în viață și energia necesară ca să muncesc pentru visul meu.

Un vis de mult uitat

           În clasa a noua, la liceu, știam că vreau să fiu psiholog. Că vreau să ajut oamenii, nu știam cum, în ce fel, dar știam că este sarcina mea în viața.
Dorința însă mi-a fost anulată de familie, deoarece ei considerau că nu este ceva de viitor.
Fără să stau prea mult pe gânduri și din dorința de a face pe plac, am mototolit dorința mea arzătoare, am ascuns-o în cel mai îndepărtat colț, dintr-un sertar al minții mele, sertar cu eticheta “prostii” și mi-am văzut de treabă.

Anxietatea - dușmanul sau prietenul meu cel mai bun?

           La sfârșitul clasei a 12a de liceu am experimentat pentru prima dată anxietatea și atacul de panică. Timp de un an de zile am trăit aceeași zi de 365 de ori, la nivel emoțional.
Teama, groza, senzația de sufocare, panica, frica de a face orice… an în care nu am făcut altceva decât să mă plâng de cât de grea este viața. Am rămas în postura de victimă, și m-amîntrebat în fiecare zi “De ce eu? De ce mie?” Anxietatea devenise primul și singurul meu dușman, de care nu credeam că mai scap vreodată. O uram și nu înțelegeam cu ce am greșit ca să mi se întample mie una ca asta.

           Abia când mi-am asumat procesul schimbării, cu tot ce înseamnă el, am reușit să văd lucrurile mult mai clar, dintr-o altă perspectivă. O perspectivă sanatoasă, luminoasă, încrezătoare. Abia când am început să lucrez cu mine, cu problemele mele, cu traumele mele, umbrele mele, fricile, neîncrederile… atunci, abia atunci am înteles eu că anxietatea e un prieten de nădejde pe care merită să-l țin pe aproape.
Nu sunt sadică!
           Un lucru știu clar, că în momentele în care nu mai știam pe ce lume trăiesc, nici cel mai bun prieten, nici mama, nici tata nu au fost acolo sa mă tragă de mânecă și să-mi spună “mergi pe drumul tău, urmează-ți visul, în viața ta tu contezi cel mai mult și e nevoie să te pui în valoare ca să ai o viață sănătoasă și echilibrată” nimeni nu a facut asta pentru mine, dar anxietatea asta a facut.
         Anxietatea a fost acolo pentru mine să mă tragă de mânecă și să îmi spună că daca mai continui să mă epuizez, gândindu-mă la toți cei din jurul meu, mai puțin la mine, dacă mai continui să trăiesc viețile altora, o să-mi irosesc propria viață.

          Multumesc, draga anxietate! Mi-ai dat mari baiat de cap, mi-ai dat viata peste cap, insa mi-ai oferit si cea mai importanta lectie din viata mea:
“Traieste propria viata, nu trai vietile altora!”

Cum am transformat călătoria eșecului în călătoria eroului

Sau mai corect spus, cum mi-am transformat durerea în binecuvantare.
         Toata perioada critica prin care am trecut, mi-a dat restart, m-a redirecționat către visul meu. Faptul că am experimentat astfel de trăini mă ajută acum să înțeleg foarte bine cum se simt oamenii cu care lucrez, și cum îi pot ajuta într-un mod autentic.
Totul se întâmplă cu un scop și dacă reușim să ne depășim condiția și să privim lucrurile din perspectivă diferită putem să vedem problema ca pe un beneficiu, învățăm să ne folosim de ea în favoarea noastră.

          Terapia m-a ajutat și pe mine. Mi-a deschis ochii, m-a făcut să înțeleg că sunt mai multe perspective pentru o singură situație, și cum să ajung la ele, mi-a curățat și pansat rănile. Prin procesul de terapie am reusit să dărâm zidurile pe care le-am ridicat când eram copil. Așa am început să mă valorific, să să mă iubesc, să mă susțin, sa fiu eu.  Tot aici am prins curaj să deschid sertarul cu eticheta “prostii” din mintea mea și să îmi reiau visul de la capăt: să încep facultatea de psihologie, să încep specializările, formările ce țin de acest domeniu, ca să fac ceea ce vreau să fac, ceea ce îmi place, ceea ce mă împlinește, ce ma inspiră și îmi dă senzația că trăiesc cu adevărat.

Vreau să îți ofer libertatea de a trăi

           Vreau să te ajut să te întâlnești cu tine, să te eliberezi de toate traumele și emoțiile negative cu care te confrunți, de toate fricile și tiparele în care ești blocat. Vreau să te ajut să îți dai voie să fii liber, să îți trăiești propria viață. 

Încetează să te mai pierzi prin viețile altora! Traiește-ți propria viață!

terapie pentru o minte liberă

Andreea Luca

E-mail

luca@dezvoltarepersonală-andreea.com

Phone

0770287316