Terapie individuală
Obiectivul terapiei
Scopul urmărit în procesul de terapie este tratarea durerii, a traumei de la rădăcină. Atunci când am o rană deschisă, dacă o pansez direct, fără să o curăț, cu siguranță atunci când o voi da pansamentul la o parte, peste câteva zile, rana va arăta mai rău, o să fie mai dureroasă, pentru că mizeria pe care nu am curățat-o de la bun început a infectat rana. Dacă procedez corect, adică spăl bine rana, o dezinfectez, o curăț bine cu produse potrivite și aplic tratamentul potrivit, apoi pansez, cu siguranță atunci când voi da pansamentul peste câteva zile la o parte, voi vedea că rana deja se vindecă.
Pe același principiu funcționează și rănile sufletești, traumele prin care trecem de-a lungul vieții. De aceea, prin terapie mergem la rădăcina problemei, la momentul în care s-a creeat trauma, reperăm aici toate emoțiile, stările negative prin care am trecut, detectăm mecanismele de apărare creeate în urma traumelor, dărâmăm barierele creeate, aplicăm tratamentul – tehnicile de lucru, apoi începem sa construim noi comportamente sănătoase, noi impulsuri sănătoase, astfel încât să ajung în punctul în care îmi doresc.
Starea de bine este fundamentul sănătății. Pentru a obține starea de bine este necesar să văd ce mă blochează acum să accesez starea de bine și să încep să lucrez imediat pe aceste blocaje.
Beneficiile pe care le pot obține în urma procesului de terapie
- Alinarea copilului interior
- Tratarea traumelor care îmi îngreunează viața
- Tratarea anxietății
- Detașarea de problemă
- Maturizare și asumare
- Stare de bine și împlinire
- Dorința de evoluție continuă
- Focus pe prezent și viitor
- Echilibru emoțional de nivel înalt
Ce pot lucra în timpul ședințelor de terapie
- Traume din copilărie
- Anxietatea
- Atacurile de panică
- Fobiile
- Fricile și convingerile limitative
- Tiparele învățate în copilărie
- Sentimentele de vinovăție, rușine, abandon
- Frica de singurătate
- Frica de a pierde controlul situațiilor
- Nesiguranța/frica de necunoscut